Leipcigā bruņots uzbrucējs apģērbu veikalā "H&M" sagrābis ķīlniekus

Bruņots uzbrucējs Leipcigā, Vācijā, apģērbu veikalā "H&M" sagrābis ķīlniekus, pavēstīja policija. Šobrīd viņš jau padevies varasiestādēm,ziņo izdevums Bild.

Specvienību policisti evakuējušu plašāku apgabalu pilsētas centrā, pēc tam kad plkst.12.30 pēc vietējā laika (plkst.13.30 pēc Latvijas laika) tika saņemta informācija, ka pircējiem ar ieroci draud kāds vīrietis.

Uzbrucējs vairākus ķīlnieku atbrīvojis, nenodarot viņiem nekāda kaitējuma. Daudzi atbrīvotie joprojām nespēj atgūties no šoka, apliecināja policijas amatpersona.

Vēlāk uzbrucējs padevies varasiestādēm. Atbilstoši mediju liecībām, padošanās brīdī gūstā joprojām atradās kāds desmits cilvēku.

Tabloīds "Bild" savā tīmekļa izdevumā vēstīja, ka uzbrucējs ir kāds 41 gadu vecais Olivers K., kuram jau iepriekš bijušas problēmas ar likumu par šaujamieroču glabāšanu.

Savukārt citi mediji ziņo, ka uzbrucējam bijušas psiholoģiskas dabas problēmas, viņš esot bijis nikns uz savu ārstu par tā pieļautu medicīnisku kļūdu.

Kā paskaidroja policijas amatpersona, patlaban nav skaidrs, vai ķīlnieku sagrābējam tiešām bijusi īsta pistole vai arī vien rotaļlieta, kas ārēji atgādina šaujamieroci.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais