Bin Ladena "medību" laikā Pakistānā aiztur amerikāni

Pakistānas policija valsts ziemeļos aizturējusi kādu ar pistoli un zobenu bruņotu ASV pilsoni, kurš apgalvojis, ka devies misijā, kuras mērķis ir nogalināt pasaules meklētāko teroristu Osamu bin Ladenu. Gerijs Brūkss Folkners stāstījis, ka šī ir jau septītā reize, kad viņš apmeklē Pakistānu un viņa vēlme atriebties O. bin Ladenam izskaidrojama ar tuvinieku nāvi 2001. gada 11. septembra terora aktos.

Pakistānas policijas pārstāvis Mumtazs Ahmads Hans aģentūru AP informējis, ka amerikāņu pilsonis svētdienas vakarā aizturēts Čitralas provincē, netālu no robežas ar Afganistānas Nuristānas provinci, kas pazīstama kā nopietns tālibu kaujinieku atbalsta centrs. Reuters, atsaucoties uz Pakistānas izlūkdienestu, vēsta, ka G. B. Folkners sākumā brīdinājis policistus netuvoties, apgalvojot, ka atklāšot uguni - spriežot pēc visa, viņš policijas darbiniekus noturējis par islāmistu kaujiniekiem. "Sākumā mēs smējāmies, kad viņš stāstīja, ka dodas nogalināt bin Ladenu. Taču atklājās, ka viņam ir nakts redzamības iekārta, pistole un gandrīz metru garš zobens, ar kuru viņš vēlējies nocirst bin Ladenam galvu," stāstījis M. A. Hans.

Vakar aizturētais pārvests uz Pešavaras pilsētu, kur viņu nopratinājuši Pakistānas izlūkdienesta darbinieki. G. B. Folkners viņiem stāstījis, ka iepriekš strādājis Kalifornijā par celtnieku, bet Pakistānu apmeklē jau septīto reizi - Čitralas provincē vien viņš pabijis trīs reizes. Amerikāņa mērķis bijis nokļūt Afganistānas austrumos, kur, kā baumo, patvērumu varētu būt atradis pasaules meklētākais terorists. Kad G. B. Folkneram jautāts, kādēļ viņš domā, ka varētu atrast O. bin Ladenu, amerikānis atbildējis: "Ar mani ir Dievs, un es esmu pārliecināts, ka varu Osamu nogalināt".

Par notikušo jau informēta ASV vēstniecība Pakistānā, kuras darbinieki solījušies pēc iespējas ātrāk organizēt tikšanos ar G. B. Folkneru un noskaidrot vai šis vīrs patiešām ir tas, par ko uzdodas, norāda Reuters.