Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Tūkstoši Krievijā sūta ''Putinu pensijā'': Mēs gribam dzīvot no mūsu pensijām, nevis mirt darbā

© TASS / Scanpix

Desmitiem tūkstošiem cilvēku visā Krievijā sestdien izgājuši ielās, lai piedalītos komunistu organizētajās protesta akcijās pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu.

Demonstranti Maskavā skandēja: "Putinu pensijā!", un uz viņu plakātiem varēja lasīt tādus saukļus kā "Mēs gribam dzīvot no mūsu pensijām, nevis mirt darbā."

Maskavā saskaņā ar rīkotāju apgalvojumiem uz varasiestāžu atļauto mītiņu pulcējušies līdz pat 100 000 cilvēku. Tomēr novērotāji uzskata, ka protesta akciju dalībnieku skaits ir daudz mazāks.

Protesti notikuši arī vairākos desmitos pilsētu Krievijas Tālajos Austrumos un Sibīrijā.

Aģentūra TASS ziņo, ka, piemēram, Novosibirskā uz mītiņu ieradušies 1200 cilvēki.

Demonstranti Maskavā skandēja: "Putinu pensijā!", un uz viņu plakātiem varēja lasīt tādus saukļus kā "Mēs gribam dzīvot no mūsu pensijām, nevis mirt darbā."

Valdības piedāvāto pensiju sistēmas reformu parlamentā atbalstījusi vienīgi Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvētā valdošās partija "Vienotā Krievija".

Šī iecere iedragājusi arī paša Putina reitingus, kas kopš marta nokritušies no 80 līdz 64%.

Daudzi krievi, kas martā notikušajās prezidenta vēlēšanās balsoja par Putinu, tagad pauž vilšanos, jo viņš neesot pildījis savu kādreizējo solījumu pensionēšanās vecumu nepaaugstināt.

Parlamentā pirmajā lasījumā apstiprinātais likumprojekts paredz pensionēšanās vecumu sievietēm pakāpeniski paaugstināt līdz 63 gadiem, bet vīriešiem - līdz 65. Šobrīd Krievijā sievietes var pensionēties 55 gadu vecumā, bet vīrieši 60 gadu vecumā.