Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

"Islāma valsts" uzņemas atbildību par Toronto apšaudi

© AP/Scanpix

Teroristiskais grupējums "Islāma valsts" trešdien uzņēmies atbildību par nedēļas nogalē notikušo apšaudi Toronto, kurā tika noslepkavoti divi cilvēki.

Grupējuma propagandas atzars "Amaq" paziņojis, ka uzbrucējs bijis "viens no "Islāma valsts" kareivjiem".

"Viņš veica uzbrukumu, reaģējot uz aicinājumu vērsties pret to valstu pilsoņiem," kas iesaistījušās koalīcijā, kura cīnās pret grupējuma kaujiniekiem Sīrijā un Irākā, teikts teroristu izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņots, Kanādas policija vīrieti, kurš svētdienas vakarā sarīkoja apšaudi, noslepkavojot divus un ievainojot 13 cilvēkus, identificējusi kā 29 gadus veco Toronto iedzīvotāju Faisalu Husainu.

Viņš tika atrasts miris pēc apšaudes ar policiju.

Savukārt Husaina ģimene paziņojumā Kanādas raidsabiedrībai CBC apgalvojusi, ka viņam bijušas smagas psihiskas problēmas. Viņš visu mūžu cīnījies ar psihozi un depresiju, un medikamenti un terapija izrādījušies nepietiekami, lai viņu izārstētu.

Husains nošāva 10 gadus vecu meiteni un 18 gadus vecu sievieti. Apšaudē nogalinātie un ievainotie bija vecumā no 10 līdz 59 gadiem.

Apšaude cilvēku pārpilnajā Grīktaunas rajonā notika svētdienas vakarā desmitos pēc vietējā laika (pirmdien plkst.5 pēc Latvijas laika). Grīktaunas rajonā ir daudz restorānu, kafejnīcu un veikalu, un vasaras vakaros tas ir pārpilns cilvēku, kuri tur vakariņo un atpūšas.