Sanktpēterburgā piemin komunistu represijās bojā gājušos

Sanktpēterburgā šodien notiek komunistiskā terora upuru atcerei veltīti piemiņas pasākumi, informē Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā.

Latvijas ģenerālkonsule Iveta Sers Ļevašovas memoriālajā kapsētā ar piemiņas brīdi godināja represiju upurus un nolika ziedus pie piemiņas zīmes represētajiem latviešiem.

Pēc piemiņas brīža Ļevašovas kapsētā Sanktpēterburgā dzīvojošie latvieši, lietuvieši un igauņi piedalījās ekumeniskajā dievkalpojumā Sanktpēterburgas Svētās Marijas baznīcā. Sanktpēterburgas baltiešu kopienas tradicionāli ar kopīgu dievkalpojumu atzīmē šo piemiņas dienu, un arī šogad to vada Latvijas mācītājs Juris Zariņš.

1937.gada līdz 1953.gada represijās bojā gājušos latviešus, igauņus un lietuviešus pieminēt bija pulcējušies vairāki desmiti pilsētā dzīvojošo baltiešu. Klātesošie ar aizlūgumu pieminēja Baltijas tautu genocīda un represiju upurus, lai nekad neatkārtotos mūsu tautu pagātnes traģiskās lappuses.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais