Indonēzijā pirmais interneta seksskandāls

Sākotnējs apmulsums, kuram sekojusi plaša ažiotāža - šādā veidā indonēzieši reaģējuši uz internetā izvietotu videomateriālu, kurā viens no pazīstamākajiem valsts popdziedoņiem Nazrils Irhams jeb Ariels redzams gultā mīlējamies ar savu draudzeni Lunu Maiju. Policija sākotnēji pat vēlējusies zvaigznes apcietināt, atsaucoties uz stingrajiem antipornogrāfijas likumiem, kas ir spēkā Indonēzijā.

AP, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta, ka skandalozais videoieraksts, kuram sekojuši vēl vairāki (tajos Ariels redzams kopā ar citām sievietēm), internetā parādījies šā mēneša sākumā - neilgi pēc tam, kad Arielam tika nozagts klēpja dators.Videomateriāli tikuši izvietoti Facebook un YouTube (no turienes tos administrācija gan jau aizvākusi), bet pēc tam sākuši ceļot no viena mobilā tālruņa uz otru, izraisot Indonēzijā vēl nepieredzētu seksuālo histēriju. Dažos birojos pat ticis paralizēts darbs, jo darbinieki apsprieduši redzēto, savukārt skolās un augstskolās mācību spēki rīkojuši reidus, lai no skolnieku un studentu mobilajiem tālruņiem izdzēstu nepieklājīgos ierakstus.

"Ja tiks pierādīts, ka kāds šos videoierakstus izplatījis tīši, šī persona tiks nopietni sodīta," sarunā ar AP sacījis Indonēzijas policijas pārstāvis, brigādes ģenerālis Zainuri Lubiss, piebilstot, ka valsts likumi atļauj piespriest cietumsodus arī tiem, kuri tikai lejuplādē nepiedienīgos ierakstus vai kopē tos pēc citu lietotāju lūguma.

Indonēzijas informācijas un tehnoloģiju ministrs Tofatuls Sembirings izmantojis gadījumu, lai aicinātu uz nopietnāku interneta satura kontroli - ministrijas pārstāvji un policisti jau apmeklējuši vairāk nekā 2000 interneta kafejnīcas, lai pārliecinātos, ka datoriem uzstādīti pieprasītie filtri. Savukārt izglītības ministrs Muhammads Nuhs uzsvēris, ka šis starpgadījums neliks pārskatīt politiku un ieviest seksuālās audzināšanas stundas skolās. "Es uzskatu, ka cilvēkiem zināšanas par seksu jāiegūst dabiskā ceļā," sacījis ministrs.