Pagaidām nav ziņu, ka Grieķijas meža ugunsgrēkos cietuši Latvijas valstspiederīgie

© Scanpix

Pašlaik nav ziņu par Grieķijas meža ugunsgrēkos cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem, norādīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Gints Jegermanis.

Tāpat neviens no Latvijas valstspiederīgajiem konsulārajā reģistrā nav reģistrējies vai vērsies pēc palīdzības Latvijas vēstniecībā Grieķijā, sacīja Jegermanis.

Viņš apliecināja, ka Latvijas vēstniecība Grieķijā pastāvīgi sazinās ar Grieķijas Ārlietu ministrijas Krīzes centru. Šobrīd neesot ziņu par to, ka kāds no Latvijas valstspiederīgajiem būtu cietis.

Tāpat neviens no Latvijas valstspiederīgajiem konsulārajā reģistrā nav reģistrējies vai vērsies pēc palīdzības Latvijas vēstniecībā Grieķijā, sacīja Jegermanis.

Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem, kopumā 365 Latvijas valstspiederīgie kā savu dzīvesvietu norādījuši Grieķiju.

Jau vēstīts, ka meža ugunsgrēkos, kas plosās Grieķijā pie Atēnām, gājuši bojā vismaz 50 cilvēki un ievainoti vairāk nekā 150, no kuriem daudzi ir kritiskā stāvoklī, ziņo amatpersonas.

Iepriekš valsts radiostacija ERT ziņoja par 24 bojāgājušajiem, taču tagad pie ostas pilsētas Rafinas atrasti vēl 26 bojāgājušie.

Ugunsgrēki iznīcinājuši desmitiem māju, kā arī automobiļus, un pamudinājuši tūristus un vietējos iedzīvotājus glābties pludmalēs. Zvejnieki, krasta apsardze un atpūtnieki gumijas laivās izglābuši vairāk nekā 700 cilvēku, kuri no liesmām glābušies pludmalēs un klintīs.

Vairāk nekā 300 ugunsdzēsēju, piecas lidmašīnas un divi helikopteri ir mobilizēti, lai risinātu "ļoti grūto" situāciju, paziņoja Atēnu ugunsdzēsēju priekšnieks Ahillejs Dzuvars.

Atikas reģionā, kur atrodas Atēnas, izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Pie Maratonas pilsētas vairāki iedzīvotāji glābās pludmalē, savukārt apmēram 600 bērnu tika evakuēti no brīvdienu nometnēm šajā rajonā.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs saīsināja savu vizīti Bosnijā, lai palīdzētu koordinēt ugunsdzēšanas operācijas apstākļos, kad nekontrolēti plosās vismaz trīs plaši ugunsgrēki. Ciprs sacīja, ka "visi ārkārtas spēki ir mobilizēti" cīņai pret ugunsgrēkiem vismaz trīs frontēs.

Svarīgākais