Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

FOTO: Atēnās plosās meža ugunsgrēks; iedzīvotāji pamet mājas

© SCANPIX

Bīstamā meža ugunsgrēka dēļ, kas šobrīd strauji plešas rietumos no Atēnām, iedzīvotāji pirmdien bija spiesti pamest savas mājas, bet cīņā ar stihiju iesaistīti ievērojami ārkārtas dienestu spēki.

Cīņai ar ugunsnelaimi līdzās piejūras kūrortam Kinetai, aptuveni 50 kilometrus no Atēnām starp galvaspilsētu un Korintu, norīkoti 80 ugunsdzēsēji un 40 ugunsdzēsēju automašīnas. No gaisa viņiem palīdz septiņas lidmašīnas, kas virs liesmām izlej ūdeni, un helikopteri.

Varasiestādes no visas valsts turp sūtīs vēl 17 ugunsdzēsēju automašīnas.

Lai stiprinātu spēkus, kas jau atrodas šajā reģionā, varasiestādes no visas valsts turp sūtīs vēl 17 ugunsdzēsēju automašīnas.

Virziens spēcīgajam vējam un brāzmām bieži mainās, un tas jūtami apgrūtina ugunsdzēsēju pūliņus, norādīja varasiestādes.

Stihijas piemeklētajā apvidū tiek evakuēti iedzīvotāji no trim apdzīvotām vietām, bet divās šosejās, kas savieno Peloponesu ar Grieķijas vidieni, 20 kilometru posmi slēgti.

Šobrīd nav skaidrs, kas ugunsgrēku Geranijas kalnos līdzās Kinetai izraisījis.

Sinoptiķi brīdina, ka gaisa temperatūra Grieķijā var pieaugt līdz plus 40 grādiem. Varasiestādes arī bažījas, ka ugunsgrēku risks saglabājas augsts.