Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps kritizē bijušo advokātu; pieļauj, ka sarunas ar "Playboy" modeli ierakstītas pretlikumīgi

© AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien pieļāva, ka viņa bijušais advokāts Maikls Koens, iespējams, rīkojies pretlikumīgi, šādi reaģējot uz ziņām, ka Koens slepeni ierakstīs sarunas ar Trampu par maksājumu bijušajai žurnāla "Playboy" modelei, kas apgalvojusi, ka viņi bijusi dēka ar Trampu.

"Neiedomājami, ka valdība var ielauzties advokāta birojā (agri no rīta), teju vai nedzirdēti," sestdien tviterī ierakstījis Tramps.

"Vēl neiedomājamāk ir tas, ka advokāts var ierakstīt klientu - pilnīgi nedzirdēti un, iespējams, pretlikumīgi."

Kā piektdien ziņoja laikraksts "The New York Times", sarunas ieraksts tagad atrodas Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) rīcībā.

FIB konfiscējis šo ierakstu, šogad veicot kratīšanu Koena birojā, vēsta laikraksts, citējot advokātus un citas personas, kas ir pazīstamas ar šo ierakstu.

Pret Koenu, kas šobrīd vairs nav Trampa advokāts, ir uzsākta izmeklēšana saistībā ar maksājumiem sievietēm, kas veikti, lai panāktu, ka pirms 2016.gada prezidenta vēlēšanām neparādās kādas nepiedienīgas ziņas.

Trampa patlabanējais privātais advokāts Rūdijs Džuliāni apstiprināja ieraksta īstumu, tomēr piebilda, ka maksājums nav veikts un ka republikāņu prezidents nav bijis iesaistīts nekādos likumpārkāpumos.