Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Irānis ar nazi Vācijā autobusā sadur vairākus cilvēkus

© Scanpix

Vācijas ziemeļos autobusā uzbrukumā ar nazi ievainoti vairāki cilvēki, piektdien pavēstīja policija un aculiecinieki.

Ziņu aģentūra DPA, atsaucoties uz policiju, vēsta, ka "autobusā vardarbīgā incidentā" ievainoti astoņi cilvēki.

Trīs cilvēki guvuši nopietnus savainojumus, bet piecu cietušo ievainojumi tiek raksturoti kā viegli, ziņu aģentūrai DPA apliecināja policijas pārstāve sakariem ar presi.

Ļaužu pilnais autobuss bija ceļā uz Trāvemindi - populāro piejūras kūrortu netālu no Lībekas -, kad kāds vīrietis vērsis ieroci pret pasažieriem, vēsta izdevums "Luebecker Nachrichten", atsaucoties uz liecinieku.

Autobusa šoferis nekavējoties apturējis autobusu, ļaujot pasažieriem bēgt.

"Pasažieri lēca laukā no autobusa un kliedza. Tas bija šausmīgi. Tad tika iznesti ievainotie. Uzbrucējam bija virtuves nazis," laikrakstam sacīja Lotārs H..

Policijas auto, kas atradies netālu, varējis ātri ierasties notikuma vietā, un likumsargi uzbrucēju aizturējuši, vēsta laikraksts.

Incidentā neviens cilvēks nav zaudējis dzīvību, atsaucoties uz policiju, vēsta ziņu aģentūra DPA. Policija nav izteikusies par uzbrukuma motīviem.

Kā vēsta "Luebecker Nachrichten", uzbrucējs ir aptuveni 35 gadus vecs irānis.

Ziņu aģentūra AFP citē vietējo prokuroru, kurš norādījis, ka pasažieriem uzbrukts ar nazi.

"Autobusā Lībekā-Kiknicā notika incidents. Ir ievainoti cilvēki. Neviens nav nogalināts. Uzbrucējs tika pievarēts un šobrīd ir policijas apcietinājumā," tviterī apliecināja Šlēsvigas-Holšteinas policija.