Taizemē izglābti visi 12 zēni un viņu futbola treneris

© AFP/Scanpix

Nirēju komanda paziņojusi, ka virszemē nogādāti visi 12 zēni, kuri kopā ar futbola treneri kopš 23. jūnija bija iesprostoti pazemes alās, vēsta BBC.

Nirēji paziņojuši, ka izglābti visi 12 zēni un viņu treneris. Visi izglābtie ir drošībā un viņu veselībai briesmas nedraud.

Divpadsmit zēni un viņu futbola treneris tika iesprostoti pazemē 23.jūnijā, kad devās ekskursijā uz alu

Glābšanas operācija noslēgsies ar četru nirēju, ieskaitot viena ārsta, nokļūšanu sauszemē. Kopš glābēji atrada bērnus, pie viņiem nogādāja ārstu, kurš visu šo laiku uzmanīja zēnu veselības stāvokli.

AFP/Scanpix

Kā norādījis Taizemes Sabiedrības veselības ministrijas pārstāvis, pirmo astoņu izglābto zēnu fiziskais un psihiskais stāvoklis ir labs, bet viņiem vēl būs jāpaliek mediķu aprūpē karantīnas režīmā, lai pārliecinātos, ka alā viņi nav ieguvuši kādas infekcijas.

Divpadsmit zēni un viņu futbola treneris tika iesprostoti pazemē 23.jūnijā, kad devās ekskursijā uz alu pie Mēsāi, Čiangrajas provincē. Tobrīd ala bija sausa, taču sākās stipras lietusgāzes, kas applūdināja ieeju alā.

Taču viņiem izdevās patverties gaisa kabatā aptuveni četrus kilometrus no ieejas. Tur viņus desmit dienas vēlāk atrada britu ūdenslīdēji.

Piedaloties ārvalstu un pašmāju ūdenslīdējiem, svētdien tika izglābti četri zēni un pirmdien vēl četri.