Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Izglābti pirmie alā Taizemē iesprostotie bērni [papildināts]

© SCANPIX

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka izdevies izglābt 6 no 12 alā Taizemē iesprostotajiem bērniem.

Glābšanas darbu vadītājs medijiem norādījis, ka par spīti piedzīvotajam zēni alā esot ļoti mierīgi, koncentrējušies tam, ka tiks izglābti.

Glābēju pārstāvji informēja, ka glābšanas operācija sākusies plkst.10:00 no rīta pēc vietējā laika. Pēc vairākām stundām medijiem sniegta informācija, ka izglābti jau pirmie seši alā iesprostotie bērni.

Glābšanas darbu vadītājs medijiem norādījis, ka par spīti piedzīvotajam zēni alā esot ļoti mierīgi, koncentrējušies tam, ka tiks izglābti. Zināms, ka šodien glābšanas operācija pārtraukta, tā tiks atsākta pirmdien. Glābējiem esot nepieciešams laiks, lai sagatavotos pārējo alā iesprostoto izvešanai.

Zināms, ka vispirms no alas palīdz izkļūt tiem bērniem, kuru veselības stāvoklis ir sliktāks. Viņi pēc tam tiek nogādāti nepilnas stundas brauciena attālumā esošajā slimnīcā.

Jau vēstīts, ka 12 zēni un viņu futbola treneris alā iesprostoti jau teju divas nedēļas. Lai gan pēc pazušanas nav bijis zināms, kas ar viņiem noticis, pēc 9 dienām bērni un pieaugušais atrasti dzīvi. Glābšanas darbus ievērojami apgrūtina tas, ka alu sistēma vairākās vietās ir applūdusi.