Glābēji sāk darbus, lai no applūdušās alas Taizemē izglābtu tur iesprostotos bērnus

© SCANPIX

Glābēji Taizemē uzsākuši operāciju, lai atbrīvotu alā iesprostotos 12 zēnus un viņa futbola treneri, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Šorīt glābēju pārstāvji informēja, ka glābšanas operācija sākusies plkst.10:00 no rīta pēc vietējā laika. Pie alas ieejas šobrīd uzturas nirēji, mediķi un drošības spēki. Nirēju komandā ir 13 ārvalstu pārstāvji un 5 Taizemes jūrs spēku speciālisti.

Tiek pieļauts, ka glābšanas operācija ilgs vairākas dienas.

Tiek pieļauts, ka glābšanas operācija ilgs vairākas dienas. Ātrākais, kad kāds no zēniem varētu tikt izvests no alas varētu būt ap plkst.21:00 pēc vietējā laika. Gan alā iesprostotie bērni un viņu treneris, gan bērnu ģimenes informētas par glābšanas darbu operācijas gaitu.

Glābšanas darbu vadītājs medijiem norādījis, ka par spīti piedzīvotajam zēni alā esot ļoti mierīgi, koncentrējušies tam, ka tiks izglābti. Zināms, ka glābšanas operācijas laikā zēniem nāksies gan nirt, gan iet kājām pa alas reģioniem, kas pagaidām nav applūdis.

Jau vēstīts, ka 12 zēni un viņu futbola treneris alā iesprostoti jau teju divas nedēļas. Lai gan pēc pazušanas nav bijis zināms, kas ar viņiem noticis, pēc 9 dienām bērni un pieaugušais atrasti dzīvi. Glābšanas darbus ievērojami apgrūtina tas, ka alu sistēma vairākās vietās ir applūdusi.