Vācijas policijas arodbiedrības kritizē Merkeles plānu par slēgtiem migrantu centriem

© EPA/Scanpix

Vācijas policijas arodbiedrības ceturtdien kritizējušas Vācijas kancleres Angelas Merkeles un iekšlietu ministra Horsta Zēhofera plānu izveidot slēgtus imigrantu centrus pie Austrijas robežas, norādot, ka migranti vienkārši izvēlēsies citus robežas šķērsošanas punktus.

Policijas arodbiedrības "GdP" vadītāja vietnieks Jorgs Radeks sacīja, ka šajā plānā nav ņemtas vērā citas robežas.

"Tam, visticamāk, sekas būs tādas, ka pēc diviem vai trīs mēnešiem tranzīta centri Bavārijā būs tukši un būs [migrantu] pieplūdums citur," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Merkele krīzes sarunās pirmdienas vakarā panāca vienošanos imigrācijas jautājumos ar Zēhoferu, atrisinot nesaskaņas, kas apdraudēja valdības pastāvēšanu.

Vienošanās paredz uz Vācijas dienvidu robežas izveidot tranzīta centrus, lai apturētu to nelegālo imigrantu ieplūšanu Vācijā, kas kā patvēruma meklētāji jau reģistrējušies kādā citā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī.

Bavārijai ir gara robeža ar Austriju, taču Vācija robežojas arī ar Poliju un Čehiju austrumos, Beļģiju, Franciju un Nīderlandi rietumos un Šveici dienvidrietumos.

"GdP" arī kritizēja vienošanās pieņēmumu, ka šie slēgtie migrantu centri nekvalificēsies kā Vācijas teritorija. Arodbiedrība norādīja uz tiesas lēmumu 2015.gadā, ka robežas šķērsošana nozīmē iekļūšanu Vācijas teritorijā.

Radeks arī norādīja, ka valdības plāns var nebūt tiesiski dzīvotspējīgs, jo likums nosaka, ka persona var tik aizturēta tikai līdz 24 stundām, ja vien nepastāv pierādījumi, ka persona ir pastrādājusi noziegumu.

Policijas arodbiedrības "DPolG" vadītājs Ernsts G. Valters laikrakstam "Handelsblatt" sacīja, ka līdzīgam mērķim, kā iecerēts jaunajā plānā, varētu izmantot jau esošos migrantu aizturēšanas centrus.

Svarīgākais