Vācijā uzbrukumā skolai ievainoti desmit cilvēki

© Scanpix

Kāds 19 gadus vecs vīrietis ceturtdien Vācijas dienvidos ar degmaisījuma pudelēm uzbrucis skolai, ievainojot desmit cilvēkus, no kuriem trīs cietuši nopietni. Uzbrucējs notikuma vietā aizturēts, ziņo policija.

"Uzbrucējs ir aizturēts, ir ievainots un atrodas ceļā uz slimnīcu," televīzijas ziņu kanālam N24 pavēstīja Nirnbergas policijas pārstāvis Pēters Grimms.

Uzbrukums noticis netālu no Nirnbergas esošās Ansbahas vidusskolā. Starp ievainotajiem ir gan skolēni, gan skolotāji un uzbrucējs arī savulaik mācījies šajā solā, sacīja Grimms.

Vācijas varasiestādes kopš pavasara saglabā pastiprinātu modrību, jo martā Vinendenes pilsētas skolā 17 gadus vecais Tims Krečmers nošāva 15 cilvēkus. Pats Krečmers gāja bojā apšaudes laikā ar policiju.

Kopš tā laika saņemti vairāki brīdinājumi par līdzīgu uzbrukumu plānošanu, kas varasiestādēm likuši veikt skolu evakuāciju.

Maijā tika aizturēta kāda 16 gadus veca meitene, kas skolā bija ieradusies maskā, bruņojusies ar vairākiem nažiem un pneimatisko šauteni, bet viņas mugursoma bija pilna ar pudelēm, kurās atradās uzliesmojošs šķidrums.