Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Spānijas nevalstiskās organizācijas kuģis izglābis 59 migrantus

© AP/ SCANPIX

Spānijas nevalstiskā organizācija "Proactiva Open Arms" sestdien paziņojusi, ka izglābusi 59 migrantus, kas no Lībijas krastiem mēģinājuši šķērsot Vidusjūru, tikmēr Itālijas iekšlietu ministrs un premjerministra vietnieks Mateo Salvīni ieteicis šai organizācijai "aizmirst par iespēju doties uz kādu no Itālijas ostām".

"Neraugoties uz šķēršļiem, mēs turpinām aizstāvēt šo neredzamo cilvēku tiesības uz dzīvību. Viņu stāsti par Lībijā pieredzēto ir šausmīgi,' organizācija norādījusi sociālajā tīklā "Twitter".

"Proactiva Open Arms" raksta, ka tās kuģis dodas meklēt "drošu ostu".

"Proactiva Open Arms" raksta, ka tās kuģis dodas meklēt "drošu ostu", tomēr šobrīd nav skaidrs, kur tam izdosies piestāt.

Salvīni sociālajā tīklā "Facebook" izteicies, ka organizācijas kuģis sasniedzis migrantu laivu Lībijas glābšanas operāciju zonā vēl pirms Lībijas krasta apsardzes.

AP/ SCANPIX

"Tuvākā osta ir Malta, organizācija un karogs pārstāv Spāniju - lai viņi aizmirst par ienākšanu Itālijas ostās," viņš rakstījis.

Savukārt Maltas iekšlietu ministrs Mihaels Farrudža tviterī paziņojis, ka migranti izglābti starp Lībijas piekrasti un Itālijai piederošo Lampedūzas salu. "Beidziet izplatīt nepatiesu informāciju un bez jebkāda iemesla rādīt ar pirkstu uz Maltas salu," viņš piebildis.