Jaunieši, kuri filmēja nevis palīdzēja slīkstošam vīrietim, paliek nesodīti

© F64 Photo Agency

Pieci jaunieši, kuri 2017.gada jūlijā smejoties iemūžināja, kā kādā upē Floridā noslīkst vīrietis, netiks sodīti, vēsta CNN. Kā izrādās, tad likums neparedzot to, ka šiem cilvēkiem slīkstošajam vīrietim bija jāpalīdz.

2017.gada jūlijā pieci jaunieši vecumā no 14 līdz 19 gadiem iemūžinājā, kā 31 gadus vecais Džamels Danns netālu no mājas esošajā upē cenšas izpeldēt krastā.

Smejoties un filmējot jaunieši norādījuši, ka vīrietis nomirs un viņi pat negrasās viņam palīdzēt.

Smejoties un filmējot jaunieši norādījuši, ka vīrietis nomirs un viņi pat negrasās viņam palīdzēt. Tas arī noticis un tā vietā, lai glābtu nelaimē nonākušo, viņuprāt, vērtīgāk bijis slīkstošās personas pēdējās dzīves minūtes iemūžināt video.

Policijas nopratināšanas laikā video autori nav slēpuši, ka brīdi pirms šī video uzņemšanas viņi bija lietojuši narkotikas. Pagājušajā nedēļā notikušajā tiesas sēdē visi jaunieši attaisnoti. Floridas tiesas pārstāvji uzsvēruši, ka esošie likumi nenosakot, ka jauniešu pienākums bijis palīdzēt nelaimē nonākušajam vīrietim.
Tiesnesis, kurš nolasījis spriedumu pēc tiesas sēdes atzinis, ka saprot, cik absurds ir šis likums, bet vienīgā cerība esot, ka šādas situācijas vairs nekad dzīvē neatkārtosies.