ASV sieviete aizguļas lidmašīnā un iesūdz tiesā aviokompāniju

Iespējams, kādam no jums gadījies iemigt elektrovilcienā un pamostoties konstatēt, ka tas jau iedzīts stacijas tālākajā nostūrī, vienā no strupceļiem. Vēl trakāk klājies amerikānietei Džindžerai Makgvairai, kas nogulējusi brīdi, kad savu galamērķi sasniegusi lidmašīna, un tagad vēlas no aviokompānijas piedzīt kompensāciju.

36 gadus vecā Makgvaira ceļoja no Vašingtonas uz Filadelfiju un pa ceļam aizmiga. Pamostoties viņa konstatēja, ka kopš lidmašīnas nosēšanās brīža pagājušas jau četras stundas, turklāt kompānijas darbinieki, kuri nodarbojās ar lidmašīnas tīrīšanu, viņu nelaida ārā no lainera, gaidot drošības virsnieka ierašanos un apstiprinājumu, ka Makgvaira patiešām nav nekāda teroriste.

Aviokompānija "United Airlines" norādījusi, ka tās vēsturē, šis droši vien ir pirmais gadījums, kad kāds pasažieris netiek pamodināts pēc lidmašīnas ierašanās galamērķī. Ja Makgvaira patiešām atradusies savā sēdvietā un saldi dusējusi, notikušajā vainojama lidmašīnas apkalpe, kurai būtu jāpārbauda salons pēc visu pasažieru izkāpšanas, atzinusi kompānija. Taču "starp rindām" tā devusi mājienu, ka Makgvaira, iespējams, tikai pati sev zināmu apsvērumu dēļ noslēpusies un nav kopā ar citiem pasažieriem atstājusi lidmašīnas salonu.

Lietas apstākļi tagad tiks skaidroti tiesā, kur Makgvaira iesniegusi sūdzību par nelikumīgu ieslodzījumu, emocionālo ciešanu izraisīšanu un nolaidību. Izredzes uz kompensāciju viņai ir, ja ņem vērā, ka sievieti aizstāvēs slavenais advokāts Džefrijs Fīgers, kura klientu vidū bijis Dakteris Nāve Džeks Kevorkians un amerikāņu karavīrs, kurš sūdz tiesā filmas "The Hurt Locker" veidotājus.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais