Austrālieši kļūdās Obamas vārda rakstībā

Austrālijas parlamenta ēkas suvenīru veikaliņa īpašnieki bijuši spiesti no pārdošanas izņemt 200 krūzīšu ar ASV prezidenta Baraka Obamas attēlu, jo prezidenta vārds uz tām kļūdaini bija uzrakstīts ar diviem r burtiem viena vietā – Barrack. Jāpiebilst, ka kļūmi būs laiks labot, jo ASV līderis Meksikas līča ekoloģiskās katastrofas dēļ vizīti Austrālijā vienalga bijis spiests pārcelt.

Krūzes, uz kurām ir liels B. Obamas attēls, Kanberā esošās parlamenta ēkas suvenīru veikaliņa pārdošanas klāstā parādījās pagājušās nedēļas nogalē. "Divas krūzes tika pārdotas, taču tad mūsu veikaliņa darbinieki pamanīja kļūdu, pārdošanu pārtrauca un nekvalitatīvā produkcija tika iznīcināta," aģentūrai AFP skaidrojis parlamenta apkalpošanas dienesta sekretārs Alans Tompsons.

Ir gan aizdomas, ka viņš liekuļo un patiesībā veikala darbinieki attapušies tikai pēc tam, kad reportieris Hjū Rimintons savā Twitter lapā publicējis īsu vēsti: "Pasteidzieties, pirms nav izpirktas – parlamenta suvenīru veikalā tirgo Obamas vizītes jubilejas kafijas krūzes. Žēl, ka viņš neatbrauks." Pēc dažām minūtēm reportieris savu ziņu papildinājis: "Krūzēm ir viena ekstra – viņi pamanījušies nepareizi uzrakstīt prezidenta vārdu."

A. Tompsons piebildis, ka lieli zaudējumi radušies neesot – vienas krūzītes cena nepārsniedzot 10 Austrālijas dolārus jeb 8,2 ASV dolārus. "Tagad mēs gatavojamies pasūtīt jaunu partiju un, protams, rūpīgi sekosim līdzi, lai nekādas kļūdas vairs neatkārtotos. Jācer, ka mūsu darbiniekiem tā bija laba mācība," sacījis A. Tompsons. Austrālijas laikraksti tikmēr atzīst, ka B. Obamas vizītes atcelšana (tas šogad notiek jau otro reizi – iepriekš ASV prezidents Austrāliju neapmeklēja lielo strīdu dēļ par veselības aizsardzības reformu) ļāvusi izvairīties no liela nesmukuma. "Gan jau kāds būtu paspējis šādu krūzi uzdāvināt prezidentam," sacījis kāds diplomātiskā dienesta pārstāvis.