Taupot naudu, Latvijas vēstniekam Francijā no rezidences Parīzē jāpārceļas uz dzīvokli vēstniecībā

Līdzekļu samazinājumu dēļ Latvijas vēstniekam Francijā Jānim Kārkliņam pirms dažām dienām nācies pārcelties no īrētās rezidences Parīzē uz dzīvokli pašas vēstniecības telpās, kas ir aptuveni trīs vai četras reizes mazāks nekā vēstnieka līdzšinējā dzīvesvieta.

Pēc vēstnieka domām, attiekšanās no atsevišķas ēkas īres, ir pietiekami būtisks samazinājums, lai gan Kārkliņš norāda, ka šāds lēmums ir saprotams, ņemot vērā valstī esošo krīzi, kam vēstniecība cenšas pielāgoties.

Vēstniecību skārusi arī virkne citu samazinājumu - atlaisti divi diplomātiskā un divi tehniskā personāla darbinieki, kas palielinājis slodzi pārējiem vēstniecības darbiniekiem. Tomēr, kā apgalvo vēstnieks, visi vēstniecības darbinieki pret to izturas saprotoši un strādā savu iespēju robežās. "Morāle šajā vēstniecībā ir augsta," uzsver Kārkliņš.

No vēstniecības puses Francijas amatpersonas šogad tiek krietni retāk aicinātas uz vakariņām un pusdienām vēstniecībā, bet tā vietā Latvijas vēstnieka pārrunas ar Francijas amatpersonām notiek birojā, kas, pēc Kārkliņa domām, ietekmē gan sarunu atmosfēru, gan arī tās ilgumu. "Saruna birojā ir 45 minūtes, kamēr Francijā pusdienas tiek ēstas vismaz pusotru stundu," skaidro vēstnieks, piebilstot, ka arī samazinājuma apstākļos kontakti ar Francijas amatpersonām tiek uzturēti gana intensīvi.

Svarīgākais