Google draud tiesu darbi par privātuma aizskārumu

Interneta meklēšanas uzņēmumam par datu vākšanu no neaizsargātiem bezvadu interneta pieslēgumiem deju vai droši draud tiesu darbi — tā paziņojusi privātuma aizsargāšanas organizācija Privacy International.

Google ir atzinusi, ka, vācot datus savai programmai StreetView, kas atļauj datorā „ceļot” pa pilsētas ielām un redzēt, kā tur dabā izskatās, ir vākusi datus, kas iegūstami, pieslēdzoties neaizsargātiem bezvadu interneta tīkliem.

Google ir publiskojusi neatkarīga audita atzinumu par šīs darbības pastrādājušo programmatūras kodu, kas iedarbināts kļūdas dēļ. Privacy International paziņojusi, ka šis kods parāda, ka Google rīcībā saskatāms noziedzīgs nodoms. Proti, spriežot pēc atzinuma, sistēma, kura vākusi bezvadu interneta datus, nošķīrusi nešifrētos datus un sistemātiski tos ierakstījusi. Šāda darbība, pēc Privacy International uzskata, līdzinās noklausīšanās ierīces uzstādīšanai, lai bez atļaujas noklausītos telefonsarunas.

Savu StreetView sistēmu Google ir lietojusi 30 valstīs, un ir liela iespēja, ka atradīsies kāda, par šo jautājumu vēlēsies tiesāties.

Svarīgākais