Policija vērienīgā operācijā apcietina Marseļas mafiozus

Gandrīz 150 Francijas policijas virsnieku nedēļas nogalē piedalījušies operācijā, kuras laikā Marseļā un tās apkaimē apcietināts vairāk nekā 20 ar organizēto noziedzību saistītu personu. Aģentūra Reuters notikušo salīdzina ar 1970. gadā uzņemtajā filmā The French Connection attēloto.

"Mums te bija labi pazīstami ļaudis, kuru vārdi jau bija apauguši ar leģendām. Tagad mūsu pienākums ir pierādīt, ka šīs leģendas ir patiesība," īpaši sasauktā preses konferencē sacījis Marseļas policijas priekšnieks Kristiāns Losjons, piebilstot, ka tagad, pēc notikušajiem arestiem, "dažu aizturēto vārdi mūsu ausīs skan kā mūzika". Tā, piemēram, policijai beidzot izdevies notvert Bernāru Barezi, kuru 1994. gadā aizmuguriski notiesāja uz 20 gadiem cietumā par uzbrukumu naudas pārvadāšanas furgonam. Viņš bija bēguļojis vairāk nekā 18 gadus. Tāpat apcietināti brāļi Mišels un Žeralds Kampanellas, kuriem piederējuši vairāki naktsklubi. Saskaņā ar policijas sniegto informāciju lielākā daļa aizturēto bijuši iesaistīti naudas atmazgāšanā un spēļu automātu kontrabandā.

Operācijas laikā atsavinātas četras jahtas, vairāk nekā 200 000 eiro skaidrā naudā, viltoti dokumenti, ieroči, automašīnas un liels daudzums greznu pulksteņu, vairākos bāros konfiscēti aptuveni 40 spēļu automāti. Savukārt pie viena no aizturētajiem atrasti vairāk nekā 70 mobilie tālruņi. Jāpiebilst, ka kriminālā grupējuma darbības izmeklēšana nemaz nav bijusi ilga – tā uzsākta šā gada 25. janvārī un jau pēc nepilna pusgada vainagojusies panākumiem.