Indijā balodi apcietina aizdomās par spiegošanu

Pendžabas štatā Indijā aiz restēm nokļuvis balodis, kas tiek turēts aizdomās par spiegošanu Pakistānas labā. Putnu policistiem nogādājis kāds vietējais iedzīvotājs, kuram licies aizdomīgi, ka uz tā spalvām ar tints spiedogu iezīmogota adrese Pakistānā un šīs valsts tālruņa numurs.

AFP vēsta, ka balodi, kurš bijis apgredzenots, kāds modrs Indijas iedzīvotājs notvēris netālu no Pakistānas robežas un nogādājis vienā no policijas iecirkņiem. Policijas virsnieks Ramdass Džagdžits Singhs Čalals aģentūrai PTI skaidrojis, ka notiekot izmeklēšana, taču pagaidām nav izdevies atrast pierādījumus versijai, ka balodis Indijā no Pakistānas ieradies ar kādu slepenu vēstījumu. "Tomēr mēs uzskatām, ka tas varētu būt nosūtīts spiegošanas misijā," sacījis policijas virsnieks, piebilstot, ka notvertais putns atrodas īpašā slēgtā telpā un nevienam netiek ļauts viņu satikt. "Pat viņa advokātam ne," ar ironiju piebilst laikraksts "Indian Express". Balodim jau veiktas medicīniskās pārbaudes, turklāt par notikušo ieinteresējušies Indijas slepenie dienesti, kuriem policija trīs reizes dienā sniedzot jaunāko informāciju par izmeklēšanas gaitu.

Interesanti, ka žurnālistu jautājumi, vai ir pārbaudīta uz baloža ķermeņa uzrakstītā Pakistānas adrese un tālruņa numurs, pagaidām palikuši bez atbildēm. Vietējie mediji ironizē, ka policija lietu vēlas atšķetināt, tikai pratinot aizdomās turamo un cerot uz viņa vaļsirdīgu atzīšanos. Starp citu, vietējie baložu turētāji apgalvojuši, ka vizuāli itin viegli spējot atšķirt pakistāniešu baložus no indiešu baložiem, taču policija par viņu konsultācijām nav izrādījusi interesi.