Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Indonēzijā pēc prāmja nogrimšanas pazuduši vairāki desmiti cilvēku

© AFP/Scanpix

Indonēzijā pēc prāmja nogrimšanas tiek meklēti vairāki desmiti cilvēku, kuri, iespējams, noslīkuši, paziņojusi nacionālā katastrofu aģentūra.

Koka prāmis pirmdienas pēcpusdienā apgāzās un nogrima Tobas ezerā Sumatras salā, kas ir populāra apskates vieta tūristiem.

Atrasts vismaz viens bojāgājušais un 18 ir izglābti, paziņojušas varasiestādes.

Taču uz prāmja, domājams, atradās aptuveni 80 cilvēki. Kopš prāmja apgāšanās pagājusi jau gandrīz vesela diena un pārējie cilvēki joprojām nav atrasti.

"Ir 65 cilvēki, kuri apgalvo, ka viņu radinieki ir pazuduši. Tāpēc mēs tagad meklējam viņus," ziņu aģentūrai AFP norādīja Ziemeļsumatras katastrofu aģentūras vadītājs.

Varasiestādes uzskata, ka prāmis vadājis cilvēkus nelegāli, tādēļ pasažieru saraksta nav.

Pagaidām nav skaidrs, vai uz prāmja atradās arī citu valstu pilsoņi.

Pirmdienas vakarā meklēšana tika pārtraukta slikto laikapstākļu un sliktās redzamības dēļ, bet otrdienas rītā tika atsākta, piedaloties vismaz 350 glābējiem.

Indonēzijā, kur vairākums iedzīvotāju ir musulmaņi, kopš piektdienas tiek svinēti vieni no lielākajiem musulmaņu svētkiem, kas noslēdz svēto mēnesi Ramadānu.

Negadījumi uz ūdens Indonēzijā, ko veido aptuveni 17 000 salu, notiek salīdzinoši bieži. Liela daļa iedzīvotāju satiksmē paļaujas uz laivām, prāmjiem un citiem ūdens transporta līdzekļiem, taču drošības standarti nav vienoti un stingri noteikti.

Pagājušajā nedēļā Sulavesi salā apgāzās koka laiva ar 40 cilvēkiem, no kuriem vairāk nekā desmit gāja bojā.

2015.gadā netālu no Sulavesi, nogrimstot prāmim, dzīvību zaudēja 78 cilvēki.