Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Taksometra vadītājs, kas Maskavā uzbrauca gājējiem, skaidro savas rīcības iemeslus

© Scanpix

Maskavā sestdien gājējiem uzbraukušā taksometra vadītājs paziņojis, ka pirms negadījuma nav gulējis 20 stundas, tāpēc noguruma dēļ sajaucis gāzes un bremzes pedāļus.

Krievijas Iekšlietu ministrijas Maskavas galvenā pārvalde publiskojusi aizturētā taksometra vadītāja Kirgizstānas pilsoņa Čingiza Anarbekuulu nopratināšanas videoierakstu, kurā viņš atzīst, ka pirms negadījuma nav gulējis 20 stundas, bet pirms tam gulējis tikai divas trīs stundas.

"Nospiedu gāzes [pedāli], domāju, ka spiežu bremzes [pedāli], videoierakstā saka Anarbekuulu.

Viņš arī uzsver, ka vispār nelieto alkoholu. Medicīniskajā ekspertīzē Anarbekuulu asinīs alkohols nav konstatēts.

Pēc Anarbekuulu stāstītā, Maskavā par taksometra vadītāju viņš strādājis mēnesi, bet viņa autovadītāja stāžs ir divi gadi. Aizturētais arī pauda nožēlu par notikušo un sacīja, ka bēdzis no notikuma vietas, jo baidījies, ka apkārt esošie cilvēki viņu nogalinās.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā Maskavā, Iļjinkas ielā, netālu no Kremļa, taksometrs uzbrauca uz ietves un notrieca uz tās esošos cilvēkus. Videoierakstā redzams, kā viens no garāmgājējiem atver taksometra durvis, tā vadītājs bēg, bet viņam pakaļ dzenas cilvēki.

Pēc Maskavas veselības departamenta publiskotās informācijas, negadījumā traumas guvuši astoņi cilvēki. Slimnīcā ievietotas piecas cietušās - divas Meksikas pilsones, divas Krievijas pilsones un viena Ukrainas pilsone. Meksikas pilsones ir šīs valsts futbola izlases līdzjutējas, kas Krievijā ieradušās uz Pasaules kausa finālturnīru.

Par notikušo ierosināta krimināllieta.