Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Pēc 27 gadiem ēterā slēdz populāru ASV televīzijas šovu

© AP/Scanpix

Savulaik milzu popularitāti piedzīvojusī ASV televīzijas programma "The Jerry Springer Show" ("Džerija Springera šovs"), kas ar ētera kautiņiem, lamāšanos un atklāsmēm par laulāto neuzticību kļuvusi par simbolu zemas proves televīzijai, pēc 27 gadu darbības turpmāk vairs netiks uzņemta, pavēstīja pārstāve sakariem ar presi.

Centienos uzlabot reitingus pārraides virziens pēc dažiem gadiem tika mainīts, koncentrējoties uz piedauzīgu un šokējošu saturu.

Pārraidi no kompānijas "NBC Universal" pērk CBS un "Warner Bros" kopuzņēmums CW, kas plāno atkārtoti pārraidīt jau esošās programmas, tomēr jaunas epizodes vairs nepasūtīs.

Savu ētera dzīvi šī programma sāka kā parasts sarunu šovs, un tā bija fokusēta uz sociālajiem jautājumiem un ASV politiku. To vadīja tolaik visai rāmais jurists un bijušais politiķis Springers, kurš īsu brīdi 1977.gadā pavadījis Sinsinati mēra amatā.

Centienos uzlabot reitingus pārraides virziens pēc dažiem gadiem tika mainīts, koncentrējoties uz piedauzīgu un šokējošu saturu.

Vairumā epizožu pārraides viesi runāja par ģimenes problēmām, stāstot par laulāto sānsoļiem un citiem pārkāpumiem.

Springers centās būt par vidutāju, bet domstarpības bieži vien beidzās ar dūru vicināšanu, un bija jāiesaista apsargi, lai ķildniekus savaldītu.

90.gadu beigās šovs atradās ASV dienas televīzijas reitingu virsotnē, pārspējot pat Opras Vinfrijas pārraides.

Šajā desmitgadē pārraide piesaistīja mazāk uzmanības, tomēr to joprojām skatījās it visur ASV.