Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Vairāk nekā 1250 angļu futbola huligāniem uz PK futbolā konfiscētas pases

© TASS/Scanpix

Vairāk kā 1250 Anglijas futbola huligāniem Pasaules kausa (PK) finālturnīra laikā būs konsfiscētas pases, tādējādi liedzot viņiem apmeklēt Krievijā notiekošo turnīru.

Lielbritānijas policija paziņojusi, ka 1312 huligāniem, kuriem ir aizliegums apmeklēt futbola spēles, pirms Pasaules kausa bija jānodod savas pases policijā, bet kurām viņi nevarētu doties uz Krieviju.

Šo prasību izpildījuši 1254 cilvēki, tātad teju 96% no sarakstā iekļautajiem.

Lielbritānijas varas iestādes raizējas, ka pret šīs valsts futbola līdzjutējiem Krievijā varētu vērsties vietējie futbola huligāni, tāpēc tā darīja visu, lai uz Krieviju nedotos un provokācijas neraisītu radikālāk noskaņotie fani.

Pirms diviem gadiem Eiropas čempionāta laikā Francijas pilsētā Marseļā tieši starp Krievijas un Anglijas līdzjutējiem izcēlās sadursmes un kautiņi, kurus provocēja krievi, brutāli uzbrūkot angļiem.

Tiek prognozēts, ka no Anglijas uz Pasaules kausa finālturnīru Krievijā varētu doties aptuveni 10 000 izlases līdzjutēju.

Pasaules kausa finālturnīrs ar 32 komandu līdzdalību ceturtdien sākas Maskavā, atklāšanas cīņā tiekoties Krievijas un Saūda Arābijas izlasēm.