Vismaz divas trešdaļas jaunu vīriešu Vācijā dzīvo kopā ar vecākiem

Vācijā divas trešdaļas jeb 63% vīriešu vecumā no 18 līdz 26 gadiem, dzīvo kopā ar saviem vecākiem, jo dod priekšroku sadzīves komfortam, kādu tiem piedāvā tēva mājas, atsaucoties uz federālās statistikas pārvaldes veikto socioloģisko pētījumu, vēsta „Welt”.

Savukārt, šī vecuma meiteņu, kuras palikušas tēva mājās, īpatsvars ir krietni vien mazāks – 47%. Jaunās sievietes daudz biežāk aiziet no mājām, bez tam, viņām no saviem vienaudžiem vīriešiem ir lielas atšķirības ģimenes stāvokļa ziņā.

Aptaujāto jauno vīriešu vidū precēti ir tikai 12%, bet starp meitenēm, vecumā no 18 līdz 26 gadiem, katra ceturtā ir vai nu apprecējusies, vai tai ir nopietnas partnerattiecības. Līdzīga atšķirība saglabājas arī vecuma grupā no 27. līdz 59. gadiem: 23% vīriešu ir neprecējušies, bet tikai 15% sieviešu nav dzīves biedra.

Sociologi šo ilgās uzturēšanās vecāku ģimenē faktu saista ar salīdzinoši ilgo (ar citām valstīm) izglītības iegūšanas periodu Vācijā. Iepriekšējās desmitgadēs patstāvīgā dzīve sākās daudz agrāk. Tā, pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados ar vecākiem dzīvoja tikai 53% jauno vīriešu.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais