Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Džastins Bībers iesūdzēts tiesā par uzbrukumu

© Foto: Yui Mok, PA Wire/PA Images

24 gadus veco kanādiešu popdziedātāju Džastinu Bīberu gaida kārtējā tiesas prāva – kāds Klīvlendas iedzīvotājs viņu iesūdzējis tiesā par uzbrukumu, turklāt uzsvēris, ka incidenta laikā dziedātājs izmantojis rasistisku leksiku.

Konflikts starp Rodniju Kenonu un Dž. Bīberu noticis 2016. gada 8. jūnijā vienā no Klīvlendas viesnīcām, kur pēc kārtējās NBA finālspēles tikšanās ar dziedātāju sarīkota vietējiem sociālās palīdzības dienesta aktīvistiem.

R. Kenons apgalvo, ka Dž. Bībers bez atļaujas pagrābis viņa saulesbrilles, bet pēc tam ļoti sadusmojies, kad R. Kenons viedtālrunī uzņēmis pašbildi, kurā bijis redzams gan viņš, gan kanādiešu mūziķis.

«Viņš pieprasīja izdzēst attēlu, bet, kad es nepiekritu, sagrāba mani aiz krekla un iesita. Es nevēlējos kauties, centos nogāzt viņu gar zemi, bet šajā brīdī kāds, droši vien viņa apsargs, man spēcīgi no aizmugures iesita pa pakausi, un es zaudēju samaņu,» R. Kenona iesniegumu policijai citē UPI. Cietušais, kurš pieprasa 1500 dolāru kompensāciju par saplēstajām saulesbrillēm un sabojāto apģērbu, kā arī «tik lielu morālo kompensāciju, kādu tiesa uzskatīs par nepieciešamu», apgalvojis, ka Dž. Bībers viņu arī apvainojis ar rasistiskiem izteikumiem. Dziedātāja pārstāvji, kuri atzinuši, ka šāds incidents patiešām noticis, uzsvēruši, ka ar rasismu tam nav nekādas saistības. «Jā, konflikts patiešām bija, un tajā vainojamas abas puses. Kenons vairāku gadu garumā centās izspiest naudu no Džastina, bet, kad tas neizdevās, iesniedza prasību tiesā, un, lai noskaņotu sabiedrību sev par labu, piedomāja klāt arī rasismu,» žurnālam People skaidrojis viens no Dž. Bībera menedžeriem.