Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Restorānu ķēde "KFC" kļūs veģetāriešiem draudzīgāka

© Scanpix

Tuvākā gada laikā restorānu ķēdes KFC piedāvājumā Lielbritānijā parādīsies veģetāriešiem piemērota izvēle ierasto cepto vistiņu vietā, ziņo CNN.

Pārmaiņas saistītas ar to, ka Apvienotās karalistes vēlmi kaloriju daudzumu ēdienā samazināt par 20% līdz 2025.gadam.

“Mēs vienmēr cenšamies sekot līdzi mūsu klientu dzīvesstila un ēšanas paradumiem,” paziņoja kompānija. “Tāpēc mēs vēlamies izmēģināt veģetārisku ēdienkarti.”

Tiesa, vēl daudz nav zināms par to, kā tieši izpaudīsies pārmaiņas.

“Receptes izveide aizvien ir ļoti agrīnā stadijā, tāpēc mēs paturēsim noslēpumā, kādas iespējas pašlaik aplūkojam,” paziņoja kompānija.

Uzņēmums pieļauj, ka veģetāriešiem draudzīgā ēdienkarte varētu tik laista kļajā šī gada beigās vai nākāmā gada sākumā Lielbritānijā un Īrijā. Amerikāņiem savukārt nāksies kādu laiku paciesties.

Lielbritānijā darbojas kampaņa, kas mudina cilvēkus brokastīs apēst 400 kalorijas, bet pusdienās un vakariņās katrā pa 600 kalorijām. Tāpat starp ēdienreizēm ir ļauts apēst sabalansētas uzkodas.

Papildu veģetārajiem ēdieniem KFC ēdienkartē iekļaus arī bez kaloriju limonādes un programmu, kas klientus aicinās izvēlēties ēdienu ar mazāku kaloriju daudzumu.

“Mēs zinām, ka cilvēki interesējas par to, kā ēst labāk,” pavēstija Viktorija Robertsone, KFC pārstāve.

Šogad KFC Liebritānijā gadījās krīze, kas bija saistīta ar loģistikas problēmu, kas radīja cāļu izsīkumu un lika slēgt durvis vairākiem ķēdes restorāniem.

“Yum Brands” piederošais restorānu tīkls atvainojās saviem klientiem.