BP noraida Džeimsa Kamerona piedāvājumu

Režisors un jūras dzelmju pētnieks Džeimss Kamerons paziņojis, ka naftas gigants BP ir noraidījis viņa piedāvājumu palīdzēt cīnīties ar naftas noplūdi Meksikas līcī.

Filmu Avatars un Titāniks veidotājs D. Kamerons ir daudz strādājis ar robotzemūdenēm un tiek uzskatīts par zemūdens filmēšanas tehnoloģiju speciālistu, raksta Reuters.

„Pēdējo nedēļu laikā es, tāpat kā mēs visi, ar aizvien lielākām šausmām esmu skatījies, kas notiek līcī un domājis, ka tie idioti nezina, ko dara,” sacīja D. Kamerons. Viņš gan skaidri nepateica, tieši kas ir „idioti”.

Dienu iepriekš viņš piedalījās ASV Vides aizsardzības aģentūras pasākumā, kurā kopā ar ekspertiem un zinātniekiem tika meklēti risinājumi naftas noplūdes apturēšanai. Viņš tehnoloģiju konferencē All Things Digital sacīja, ka esot piedāvājis valdībai un BP palīdzību cīņā pret noplūdi, tomēr viņa piedāvājums atraidīts.

Režisors atzīst, ka viņam nav paziņu naftas urbšanas nozarē, tomēr viņam zināmi cilvēki labi pārvalda zemūdens iekārtas un elektroniskās optisko šķiedru sistēmas.