Lielbritānijas apšaudē varētu būt vainojams konflikts

Lielbritānijas policija mēģina noskaidrot, kāpēc kāds taksists nošāvis 12 cilvēkus, un viena no versijām ir saistīta ar strīdu par ģimenes jautājumiem.

52 gadus vecais Deriks Bērds bija strīdējies ar citiem taksistiem par savu māti. Viņa upuru vidū ir vēl kāds taksists kā arī dvīņubrālis Deivids un ģimenes advokāts. Bez 12 nogalinātajiem cilvēkiem viņš ievainojis arī 11 citus. Tomēr strīds ir tikai versija, kas var skaidrot, kāpēc cilvēks, kuru kaimiņi raksturo kā „normālu puisi”, sācis nogalināt cilvēkus.

Laikraksts The Sun, atsaucoties uz kādu no taksista kolēģiem, teica, ka uzbrukumu viņš varētu būt izplānojis iepriekšējā naktī, kad viņam izcēlies strīds, un viņš piedraudējis nākamajā rītā sarīkot plosīšanos. Kāds cits atminējās, ka iepriekšējā vakarā D. Bērds viņam bija teicis, ka „Es tevi vairs neredzēšu.”

Asinspirts notika trešdien Kumbrijā Anglijas ziemeļrietumos. Taksists bija braucis pa pilsētu un šāvis uz nejauši izvēlētiem cilvēkiem: viņš bija uzrunājis upuris no savas mašīnas, un tikai tad šāvis, ziņo AFP. Kad viņam sāka pakaļ dzīties policija, taksists nošāvās.

Viņa mašīnā policija atrada divus ieročus, kuru glabāšanai vīrietim bijušas atļaujas.