Turcija godina Izraēlas karavīru nogalinātos aktīvistus

Šodien Turcijā notiek bēres cilvēkiem, kuri pirmdien tika nogalināti sadursmēs ar Izraēlas spēkiem, kad mēģināja ar humānās palīdzības flotili iekļūt bloķētajā Gazas joslā.

Pie Fatihas mošejas šodien bija pulcējušies apmēram 10 000 cilvēku, kas bija atnākuši atvadīties no astoņiem nogalinātajiem. Upuru zārki bija apklāti ar palestīniešu un Turcijas karogu. Devītā dzīvību zaudējušā cilvēka bēres notiks atsevišķā ceremonijā rīt.

Viens no bojāgājušajiem ir jaunietis, kuram bija Turcijas un ASV pilsonība. Viņa tēvs bērēs izteicās, ka viņa dēls ir moceklis, kurš kritis cīņā par taisnīgu lietu. Viņa mirstīgās atliekas rīt tiks nogādātas ASV.

Līdz ar nogalināto mirstīgajām atliekām Turcijā vakar atgriezās arī pārējie cilvēki, kuri bija uz sešiem flotiles kuģiem — no 466 aktīvistiem apmēram 400 ir turki.

Izraēla neatbalsta ANO Cilvēktiesību komitejas aicinājumus par notikušo veikt neatkarību starptautisku izmeklēšanu. Izraēlas premjerministrs Bemjamins Netanjahu arī ir noraidījis no jauna izskanējušo prasītu pārtraukt Gazas joslas blokādi.

Svarīgākais