Ziemeļkoreja palaiž brīvībā trīs ieslodzītus ASV pilsoņus

© Reuters/Scanpix

Trīs ASV pilsoņi, kas līdz šim atradās ieslodzījumā Ziemeļkorejā, ir atbrīvoti un kopā ar valsts sekretāru Maiku Pompeo ir atstājuši komunistu pārvaldīto valsti, trešdien tviterī paziņojis Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps.

Pompeo ieradās Phenjanā, lai veiktu pēdējo saskaņošanu pirms iespējamās Trampa tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

"Esmu priecīgs jūs informēt, ka valsts sekretārs Maiks Pompeo atrodas gaisā un ir atceļā kopā ar trim lieliskiem kungiem, kurus visi vēlas satikt. Šķiet, ka viņi ir pie labas veselības," tviterī raksta Tramps.

Baltā nama saimnieks piebildis, ka Pompeo bijusi veiksmīga tikšanās ar Kimu un ka saskaņota abu valstu galvu sarunu paredzamais datums un vieta.

Prezidents norādījis, ka lidmašīna ar Pompeo un trīs atbrīvotajiem ieslodzītajiem nosēdīsies vienā no militārajiem lidlaukiem Vašingtonas apkārtnē ceturtdien plkst.2 (ceturtdien plkst.9 pēc Latvijas laika).

Pasaulē

Ukraina atsakās kapitulēt un nodot savas teritorijas Krievijai tikai tāpēc, ka tad būtu jāatceļ karastāvoklis un tiktu rīkotas vēlēšanas. Ar šādu paziņojumu brīfingā pēc tikšanās ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbanu nācis klajā Krievijas diktators Vladimirs Putins, raksta UNIAN.

Svarīgākais