Als Gors šķiras no sievas

Pēc gandrīz 40 gadu ilgas kopdzīves par šķiršanos paziņojis bijušais ASV viceprezidents Alberts Gors un viņa kundze Tipere. Savus draugus par pieņemto lēmumu viņi informējuši īpašā epasta vēstulē, kurā uzsvērts, ka lēmums pieņemts kopīgi.

"Pēc ilgām pārdomām un diskusijām mēs esam nolēmuši šķirties," vēstuli citē AP, piebilstot, ka tās autentiskumu apstiprinājusi A. Gora preses sekretāre Kelī Kreidere. Nekādu sīkāku informāciju ģimene sniegt nav vēlējusies, medijiem atgādinot par savām tiesībām uz privāto dzīvi.

Taču bijušā viceprezidenta paziņas apgalvojuši, ka šķiršanās nav saistīta ar kādiem sānsoļiem vai mīlas dēkām. Vienkārši 62 gadus vecais A. Gors, kurš kļuvis par aktīvu cīnītāju pret globālajām klimata pārmaiņām un saņēmis Nobela miera prēmiju, visus pēdējos gadus ir ļoti aizņemts, regulāri atrodas komandējumos, un šādos apstākļos normāla ģimenes dzīve vairs neesot iespējama. "Tā nu iegrozījies, ka viņi aizvien biežāk un biežāk dzīvoja šķirti, un tagad tas vienkārši tiks noformēts oficiāli," sacījis kāds ģimenes draugs, kurš vēlējies palikt anonīms.

AP gan izsaka aizdomas, ka lēmums par šķiršanos pieņemts spontāni, atgādinot, ka šajā pavasarī Goru ģimene par 8,8 miljoniem dolāru iegādājās jaunu nekustamo īpašumu Montekito Kalifornijas štatā. Pāri, kas atrodas uz šķiršanās sliekšņa, parasti gan tā nerīkojas... AFP atgādina, ka A. Gors ar savu topošo sievu, kuras īstais vārds ir Mērija Elizabete (Tipere ir tikai iesauka, kas viņai pielipusi), iepazinās kādā deju vakarā 1965. gadā. Viņu romānu gan nevar nosaukt par strauju – pāris apprecējās tikai 1970. gadā, bet jau pēc pusgada A. Gors tika nosūtīts uz Vjetnamu, kur dienēja ASV armijas informācijas centrā. Pēc atgriešanās dzimtenē viņš sāka strādāt par reportieri Nešvilas laikrakstā The Tennessean, kur sieva pildīja fotokorespondentes pienākumus. Jāpiebilst, ka interesi par fotografēšanu T. Gora saglabāja arī pēc tam, kad pameta žurnālistes darbu – viņa regulāri iemūžināja fotogrāfijās sava vīra daudzās politiskās kampaņas. Pats A. Gors kādos romantikas uzplūdos žurnālistiem apgalvojis, ka viņu mīlas stāsts kalpojis par pamatu septiņdesmitajos gados ļoti populārā Ērika Sīgala romāna Love Story sižetam. Autors, kurš kopā ar A. Goru mācījies Hārvardā, gan iebildis, ka tikai vienam personāžam esot līdzīgas rakstura iezīmes, bet T. Gorai ar šo romānu vispār neesot nekāda sakara. Jāpiebilst, ka Goriem ir trīs meitas un viens dēls, taču visi viņi ir pieauguši un droši vien sapratīs un respektēs vecāku lēmumu.

Svarīgākais