Lidmašīnas dzinēja eksplozija ASV 10 kilometru augstumā: Pasažieri teju izrauj pa logu

© Scanpix

Kā iepriekš vēstīts, ASV aviosabiedrības "Southwest Airlines" lidmašīnai otrdien reisa laikā eksplodēja dzinējs, izraisot vienas sievietes nāvi un vēl septiņus cilvēkus ievainojot. Atklājies, ka bojā gājusī sieviete tika teju "iesūkta" dzinējā, vēsta "Mirror".

Negadījumā dzīvību zaudēja 43 gadus vecā bankas darbiniece Dženifera Riordena, divu bērnu māte. Dzinējs sabojājās 10 000 metru augstumā un no tā atdalījās daži fragmenti, kas ietriecās lidmašīnas logā, to izsitot.

Pie loga sēdošā pasažiere tika teju "izrauta" no lidmašīnas, taču līdz pārējie pasažieri ievilka sievieti atpakaļ sēdeklī. Bojāgājusī guva smagas galvas traumas, kuras nebija savienojamas ar dzīvību.

Sākotnējā izmeklēšana liecina, ka bija sabojājusies viena no dzinēja ventilatora lāpstiņām. Lidmašīna bija ceļā no Ņujorkas uz Dallasu. Nelaime notika lidmašīnai atrodoties gaisā, tādēļ tā nolaidās Filadelfijā. 1380.reisa lidmašīnā "Boeing 737" atradās 149 cilvēki.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais