Gruzijas pašvaldību vēlēšanās uzvar Saakašvili partija

Svētdien notikušajās Gruzijas pašvaldību vēlēšanās gan galvaspilsētā Tbilisi, gan pārējā valsts teritorijā vadībā izvirzījusies prezidenta Mihaila Saakašvili partija, liecina sākotnējie rezultāti un pie vēlēšanu iecirkņiem veiktās aptaujas.

Saskaņā ar līdzšinējiem rezultātiem pēc balsu apkopošanas 21% iecirkņu visā valstī Saakašvili pārstāvētā partija "Nacionālā kustība" ar 64% atbalstu izvirzījusies vadībā. Otrajā vietā ar 12% pašlaik ierindojušies kristīgie demokrāti, kam seko "Gruzijas alianse" ar 10%, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija.

Tikmēr valsts galvaspilsētas vadībā, visticamāk, izdosies noturēties līdzšinējam mēram Gigi Ugulavam, kurš ir līderos ar 53% balsu, liecina rezultāti pēc 22% iecirkņu biļetenu apkopošanas.

Savukārt Ugulavas galvenais sāncensis Irakli Alasanja saņēmis 19% vēlētāju atbalstu.

Kā jau LETA ziņoja, svētdien kandidāti sacentās par 1730 deputātu vietām 64 pašvaldībās visā valstī, tai skaitā arī par svarīgo Tbilisi mēra amatu. Pirmo reizi piemērotāko pretendentu šim postenim vēlētāji izraudzījās tiešā balsojumā. Tbilisi mēra amatu daudzi novērotāji uzskata par tramplīnu uz prezidenta krēslu, kad 2013.gadā beigsies Saakašvili otrais prezidentūras termiņš.

Kopumā vēlēšanām bija reģistrējušies ap 3,5 miljoni cilvēku, un vēlētāju aktivitāte bija 49%.