Aculieciniece par ugunsgrēku Krievijā: Apsargi bērnus neizlaida

© AP/Scanpix

Bērni ilgi nevarēja pamest tirdzniecības centru Kemerovā laikā, kad sākās ugunsgrēks. Tā Krievijas medijam "Rossija 24" pastāstīja notikuma aculieciniece.

"Mana meita tur bija kopā ar draudzeni. Viņas nolēma doties uz 4.stāvu. Iegāja iekšā, sāka kāpt augšā, bet priekšā uguns, dūmi, ugunsgrēks. Viņas sāka bēgt projām, taču apsargi nelaida prom," pastāstīja Valentīna Klopenko.

"Es jautāju, kas viņas nelaiž prom, uz ko viņas atbildēja, ka apsargi. Esot sūtījuši viņas uz citu izeju, lai iet pa citām trepēm."

Meitenes esot aizskrējušas norādītajā virzienā, bet arī tur viņas sagaidīja apsargi, kas atkal sūtīja uz citu izeju un tā nepārtraukti, skaidroja Klopenko, piebilstot, ka bērni tika spiesti, tur valdīja milzīga panika.

Tikmēr policijā paziņoja, ka apsargu rīcība tiks pārbaudīta.

Jāatgādina, ka ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Krievijas pilsētā Kemerovā dzīvību zaudējuši vismaz 64 cilvēki, pirmdien paziņoja Krievijas Ārkārtējo situāciju ministrija.

Pirms tam Krievijas ārkārtējo situāciju ministrs Vladimirs Pučkovs sacīja, ka bez vēsts pazuduši 16 cilvēki. Vēl iepriekš tika ziņots par vairākiem desmitiem pazudušo.

Pēc oficiāliem datiem, ievainoti 84 cilvēki.