Traģiskais ugunsgrēks Krievijā: Latvijas Ārlietu ministrija izsaka līdzjūtību

© pixabay.com

Ārlietu ministrija (ĀM) izteikusi visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo un cietušo radiniekiem un draugiem saistībā ar traģisko ugunsgrēku Krievijā, Kemerovas tirdzniecības centrā "Zimņaja višņa".

Ugunsgrēkā tirdzniecības centrā dzīvību zaudējuši vismaz 53 cilvēki, pirmdien ziņoja telekanāls "Rossija 24", atsaucoties uz ugunsgrēka likvidēšanas operatīvo štābu. Pirms tam Krievijas ārkārtējo situāciju ministrs Vladimirs Pučkovs sacīja, ka bez vēsts pazuduši 16 cilvēki. Vēl iepriekš tika ziņots par vairākiem desmitiem pazudušo.

Pēc oficiāliem datiem, ievainoti 84 cilvēki.

Ārkārtējo situāciju ministrijas sēdē iepriekš tika sniegta informācija, ka sabrukušas divas no trim tirdzniecības centrā esošajām kinozālēm. Pučkovs sacīja, ka tirdzniecības centrā palikuši vēl "atsevišķi termopunkti", kā arī uzsvēra, ka pagaidām nav noskaidrots, kurā vietā tirdzniecības centrā ugunsgrēks izcēlies. Ugunsgrēks sākās svētdien.

Iepriekš ziņots, ka Pučkovs licis tirdzniecības centru dzēst tikai no ārpuses. Savukārt viņa vietnieks Vladlens Aksjonovs pavēstīja, ka ēkas konstrukcijas ir ieliekušās, un pastāv iespēja, ka tā varētu sabrukt.

Tirdzniecības centrā joprojām ir spēcīgs piedūmojums, vēsta plašsaziņas līdzekļi.

Sākotnējā izmeklēšanā noskaidrots, ka ugunsgrēks izcēlies bērnu batutu centrā, kur kāds no bērniem esot atnesis šķiltavas, pavēstīja Kemerovas apgabala gubernatora vietnieks Vladimirs Černovs.

Svarīgākais