Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Kremlis Skripaļa lietā no britiem grib pierādījumus vai atvainošanos

© Tass/Scanpix

Lielbritānijai jāpierāda, ka Krievija bijusi iejaukta Anglijas pilsētā Solsberi 4.martā notikušajā uzbrukumā bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam, vai arī jāatvainojas, pirmdien paziņoja Kremlis.

"Agrāk vai vēlāk uz šīm nepamatotajām apsūdzībām būs jāatbild - vai nu tās jāatbalsta ar kaut kādiem pierādījumiem, vai arī pienācīgā veidā jāatvainojas," sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Viņš arī atbildēja uz jautājumu, vai attiecību saasināšanās ar Rietumiem ir sekmējusi prezidenta Vladimira Putina sniegumu svētdien notikušajās valsts galvas vēlēšanās.

"Šajā gadījumā runa ir par pilnībā grūti izskaidrojamu, neskaidras motivācijas, nepamatotu melu plūsmu no Lielbritānijas vadības puses uz Krieviju," viņš sacīja.

Maskavas un Londonas attiecības nopietni saasinājušās saistībā ar Lielbritānijas pilsētā Solsberi 4.martā notikušo Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu ar nervus paralizējošu vielu.

Lielbritānija apsūdz Kremli, ka tas Lielbritānijas teritorijā īstenojis slepkavības mēģinājumu, izmantojot aizliegtus ķīmiskos ieročus.

Lielbritānija šomēnes izraidīja 23 Krievijas diplomātus. Krievija spērusi atbildes soļus, arī izraidot 23 britu diplomātus un apturot Britu padomes darbību Krievijā.