Meksikas līcī izdevies apturēt naftas noplūdi no zemūdens urbuma

Britu enerģētikas giganta "British Petroleum" kārtējais mēģinājums aizvērt noplūdes vietu Meksikas līča dzelmē ir apturējis naftas un gāzes izplūšanu virspusē, ceturtdien paziņoja krasta apsardzes komandieris Tads Alens.

Kompānijas eksperti šodien ar augstspiediena urbi noplūdes vietā iepumpējuši dubļus. Tādējādi beidzot izdevies nosegt naftas un gāzes noplūdi. Lai gan nafta avārijas vietā turpina nedaudz sūkties, taču salīdzinoši ļoti mazā apjomā. Pēc tam noplūdes vietā plānots likt arī cementu, lai sūci pilnībā noslēgtu.

Kopš avārijas ūdenī izplūduši miljoniem galonu naftas.

Jau ziņots, ka 20.aprīlī, uz kompānijas "British Petroleum" naftas platformas notika sprādziens, kura rezultātā bojātā platforma vēlāk nogrima. Sprādzienā bojā gājuši vienpadsmit platformas strādnieki.

Piesārņojums sasniedzis arī ASV Luiziānas štata piekrasti, kas ir viena no valsts nozīmīgākajām garneļu un krabju zvejas vietām. Nopietns kaitējums jūras ekosistēmai nodarīts arī Misisipi, Alabamas un Floridas piekrastē. Zveja kopumā un garneļu zveja šajā apvidū ir nozīmīga nozare, - štata zivsaimniecības nozares apgrozījums sasniedz 2,4 miljardus dolāru.

Svarīgākais