Katoļu baznīca atklāj priesteru pedofilu statistiku

Romas katoļu baznīca Itālijā pirmo reizi atzinusi, ka pēdējo desmit gadu laikā saņemtas ziņas par apmēram simts pedofilijas gadījumiem, kuros iesaistīti priesteri.

Tomēr Itālijas katoļu bīskapu konference ir atteikusies atklāt, cik priesteru šādu noziegumu dēļ ir zaudējuši amatu. Tāpat noslēpumā palicis, cik priesteru noziegumu izmeklēšana ir nonākusi policijā.

Tanī pašā laikā kļūst aizvien vairāk publiski zināmo gadījumu par priesteriem pedofiliem, kam nav izdevies izmukt no soda. Pirmdien tiesas priekšā stājās kāds Savonas priesteris, kurš apsūdzēts seksuālos noziegumos pret 12 gadus vecu meiteni. Otrdien tika arestēts kāds 73 gadus vecs Milānas priesteris. Viņš apsūdzēts par 13 gadus veca zēna izmantošanu. Pagājušajā nedēļā kāds bīskaps pirmo reizi tiesā sniedza liecības, ka zinājis par baumām saistībā ar seksuālu izmantošanu, tomēr par to nav ziņojis policijai.

Tomēr, par spīti pāvesta Benedikta XVI paziņojumiem, ka pret noziedzniekiem žēlastības nebūs, Vatikāns ir piešķīris diplomātisku imunitāti ASV apsūdzētiem priesteriem.

Svarīgākais