Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijas karogu nogādā Sarkanajā jūrā simt metru dziļumā

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © Reuters/Scanpix

Igaunijas akvalangistu kluba "Maremark" biedri valsts simtgades svinību nedēļā nogādājuši valsts karogu Sarkanajā jūrā simt metru dziļumā.

"Simt metri - tas ir divreiz vairāk nekā [Tallinas] Garā Hermaņa tornis, virs kura uzvilkts karogs," sacīja "Maremark" instruktors Alo Toms.

"Lai arī Igaunijā ir tūkstošiem niršanas entuziastu, tomēr 100 metru dziļumā var nokļūt tikai daži desmiti. Tam vajadzīga īpaša apmācība un pedantiska plānošana, jo galvenais ir drošība," norādīja Toms, piebilstot, ka ierastā robeža akvalangistiem amatieriem esot 40 metri.

"Lai droši paceltos no simt metru dziļuma, ir jāieplāno vismaz simt minūtes. Kad tu esi dzelmē, nevari runāt ar saviem draugiem, un jāpavada laiks pilnīgā klusumā. Tas deva labu iespēju vienu minūti domāt par katru Igaunijas vēstures gadu," teica instruktors Janeks Press.

Autonomas kompānijas "Avis Eesti" sponsorētajā pasākumā piedalījās akvalangisti Alo Toms, Janeks Press, Tanels Linnass un "Avis Eesti" vadītājs Hardi Izoks. Niršana notika Sarkanajā jūrā pie Ēģiptes kūrortpilsētas Dahabas, Sīnāja pussalas austrumu piekrastē.

"Maremark" ir lielākais niršanas klubs Igaunijā.

Igaunijas Republika tika proklamēta 1918.gada 24.februārī.