Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

ASV Misūri štata gubernatoram draud cietumsods; viņš izplatījis mīlākās kailfoto

© Reuters/Scanpix

Misūri štata gubernators Ēriks Greitenss ceturtdien uz brīdi aizturēts un viņam izvirzītas apsūdzības par mīļākās kailfoto izplatīšanu, ceturtdien ziņoja vietējie mediji.

Republikāņu gubernators tika aizturēts ceturtdien tiesā Sentluisā, vēstīja reģionālais laikraksts "St Louis Post-Dispatch", atsaucoties uz aculiecinieku teikto.

Greitensam izvirzītas apsūdzības par privātuma pārkāpšanu, kas acīmredzami saistītas ar janvārī ASV mediju ziņoto, ka viņš draudējis izplatīt savas mīļākās fotogrāfijas.

Gubernatoram apsūdzības izvirzītas ceturtdien pēc tam, kad viņš esot īstenojis savus draudus un izplatījis fotogrāfijas, rakstīja "St Louis Post-Dispatch".

Misūri štata likumi nelabprātīgu fotogrāfijas uzņemšanu un izplatīšanu uzskata par noziegumu, pavēstījusi Sentluisas prokurore Kimberlija Gārdnere.

"Kā esmu teikusi jau iepriekš, ir būtiski, lai Sentluisas un mūsu štata iedzīvotāji varētu uzticēties saviem līderiem," viņa paziņoja.

Notiesājoša sprieduma gadījumā par šādu noziegumu var tikt piespriests pat četru gadu cietumsods.

Greitenss ir atzinis, ka viņam bijusi dēka laikā, kad viņš 2015.gadā sāka kampaņu uz gubernatora amatu. Viņš tomēr noliedzis, ka draudējis izplatīt fotogrāfijas.