Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Melānijas Trampas vecāku dēļ Balto namu vaino liekulībā

© AP/Scanpix

ASV pirmās lēdijas Melānijas Trampas vecāki Viktors un Amālija Knavsi ir kļuvuši par ASV pastāvīgajiem iedzīvotājiem, trešdien paziņoja viņu advokāts.

"Es varu apstiprināt, ka abi Trampa kundzes vecāki ir likumīgi uzņemti ASV kā pastāvīgie iedzīvotāji," teikts viņu advokāta Maikla Vaildsa paziņojumā.

Knavsu pāris tāpat kā viņu meita ir no Slovēnijas. Viņi ir ieguvuši pastāvīgā iedzīvotāja statusu, izmantojot ģimeņu apvienošanās programmu, kuru prezidents Donalds Tramps ir kritizējis kā "ķēdes migrāciju" un solījis izbeigt.

Šī programma ļauj naturalizētiem ASV pilsoņiem galvot par vīzu piešķiršanu tuviem ģimenes locekļiem. Melānija Trampa ir naturalizēta ASV pilsone kopš 2006.gada.

Ziņa par Melānijas Trampas vecāku jauno statusu, kuru apstiprināja laikraksts "The Washington Post", pamudināja dažus politiķus apsūdzēt Balto namu liekulībā.

"Gandrīz katra ASV ģimene ir saistīta ar imigrācijas programmām, kurām Tramps grib darīt galu, tai skaitā viņa paša ģimene," sacīja demokrātu kongresmenis Luiss Gutjerress.

Trampa stingrā nostāja pret imigrāciju atbilst viņa priekšvēlēšanu solījumiem. Viņš pārsvarā ir vērsies pret imigrāciju no musulmaņu valstīm un Latīņamerikas.

ASV pirmās lēdijas birojs mēnešiem ilgi ir ignorējis lūgumus komentēt Viktora un Amālijas Knavsu statusu.

"Tā kā šie ģimenes locekļi nav [Trampa] administrācijas daļa, viņi ir lūguši respektēt savu privātumu, tāpēc es tālāk nekomentēšu šo jautājumu," sacīja Knavsu advokāts Vaildss.