Ņujorkā tiesā mafijas bosu

© Scanpix

Ņujorkā sākusies tiesas prāva pret Gambīno noziedzīgā klana kādreizējo vadoni Džonu Goti jaunāko, kuram tiks izvirzītas apsūdzības trijās slepkavībās, kokaīna tirdzniecībā un citos noziegumos, par kuriem viņam draud mūža ieslodzījums.

Iepriekš jau notikušas trīs prāvas pret Dž. Goti jaunāko, taču zvērinātie nav spējuši pieņemt lēmumu un apsūdzēto nācies attaisnot.

Reuters vēsta, ka prāva sākusies, apsūdzībai un aizstāvībai izskatot piedāvāto zvērināto kandidatūras. 45 gadus vecais Dž. Goti jaunākais, kurš kārtējo reizi tika apcietināts pagājušā gada augustā, paudis pārliecību, ka viņu notiesāt atkal neizdosies, un, ieradies tiesas zālē, sveicis tiesu, savus atbalstītājus un daudzos žurnālistus ar jautru paziņojumu: "Labrīt. Es esmu Džons Goti un esmu atkal šeit."

Kaut gan aizstāvības advokāti norādījuši, ka faktiski viņam izvirzītas tās pašas apsūdzības, kas iepriekšējo tiesas prāvu laikā, prokurori akcentējuši, ka šoreiz viņiem ir svarīgs liecinieks – bijušais Dž. Goti draugs un uzticības persona Džons Elaits, kurš pārkāpis mafijas klusēšanas likumus un ir gatavs liecināt pret savu bijušo bosu. Apsūdzība paudusi arī optimismu par to, ka lietu neiztiesā tas pats tiesnesis, kas piedalījās iepriekšējās trijās prāvās. Amerikāņu prese norāda, ka nosacītu panākumu pirms prāvas sākuma guvusi arī aizstāvība, kurai izdevās panākt, ka lieta tiek iztiesāta Ņujorkā, nevis Floridā, kā to vēlējās apsūdzība.

Jāatgādina, ka Dž. Goti jaunākais, kura tēvs – arī Džons Goti – tika uzskatīts par vienu no pēdējiem klasiskajiem Ņujorkas mafijas bosiem (viņš tika notiesāts un mira apcietinājumā 2002. gadā), apgalvo, ka jau 1999. gadā pametis noziedzīgo sabiedrību un nodarbojas tikai ar legālu biznesu. Jāpiebilst gan – laiku no 1999. līdz 2005. gadam viņš pavadīja cietumā, kur tika ieslodzīts par reketu, taču nopietnākas apsūdzības līdz šim prokuratūrai nav izdevies pierādīt.

Svarīgākais