Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps slavē sevi un norāda uz ASV ekonomikas augšupeju

© Reuters/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps otrdienas vakarā savā runā par valsts stāvokli slavēja ekonomikas augšupeju un algu palielināšanos.

"Mazo uzņēmumu pārliecība ir visu laiku augstākajā līmenī," sacīja Tramps.

Viņš raksturoja ASV akciju tirgus vērtības pieaugumu līdz astoņiem triljoniem dolāru kā "lielisku ziņu" amerikāņu pensiju kontiem un pensiju fondiem.

Tramps sacīja, ka kopš viņa stāšanās prezidenta amatā bezdarbs ir turpinājis samazināties, minoritāšu bezdarba līmeņi ir zemāki nekā jebkad agrāk, savukārt decembrī pieņemtā nodokļu samazināšana un reducēts federālais regulējums vēl tālāk veicina ekonomikas izaugsmi un palielinās miljoniem amerikāņu neto ienākumus.

"Tieši kā es apsolīju amerikāņu tautai no šīs tribīnes pirms 11 mēnešiem, mēs īstenojām lielāko nodokļu pazemināšanu un reformu Amerikas vēsturē," sacīja Tramps. "Mūsu plašā nodokļu pazemināšana sniedz milzīgu atvieglojumu vidusšķirai un mazajiem uzņēmumiem," viņš piebilda.

Tramps arī aicināja Kongresu pieņemt likumu par 1,5 triljonu dolāru piešķiršanu ASV ceļu, tiltu un citas infrastruktūras modernizēšanai. Viņš sacīja, ka droša, ātra, uzticama un mūsdienīga infrastruktūra ir vajadzīga ekonomikas attīstībai un ka amerikāņi ir to pelnījuši.