Par mirušu uzskatītu un apbērētu sievieti atrod dzīvu

Pirms mēneša Horvātijā māte un tēvs morgā identificēja viņu meitas mirstīgās atliekas. Ģimene sēroja par zaudējumu, notika bēres. Bet nu atklājies, ka 39 gadus vecā mieta Tea Buriča ir dzīva. Šonedēļ policija viņu atrada, ierodoties kādā dzīvoklī, lai izmeklētu ziņojumu par vardarbību ģimenē.

Dzīvoklī atrastā sieviete bija dezorientēta un nevarēja parādīt personu apliecinošus dokumentus. Tāpēc policija viņu aizveda uz iecirkni, pārbaudīja pirkstu nospiedumus un atklāja, ka juridiski šis cilvēks skaitās miris, ziņo AP.

Sievietes ķermenis, ko vecāki noturēja par savu meitu, tika atrasts Splitas pilsētas ostā 14. aprīlī. Pēc pārbaudes izrādījies, ka tas pieder 44 gadus vecai sievietei, kura bija pazudusi jau agrāk.

Policija skaidro, ka šī kļūda izcēlās tāpēc, ka policija nepārbaudīja nesakropļotās mirušās sievietes DNS, jo viņas četri radinieki, tai skaitā vecāki, bija apstiprinājuši bojāgājušās identitāti. Dārgie DNS testi parasti tiek izmantoti tikai gadījumos, ja ķermeni citādi nav iespējams identificēt.