Taizemes nemiernieki savaldīti

Taizemes premjerministrs Abhisits Vedžadživa paziņojis, ka galvaspilsētā Bangkokā un arī visā valstī pēc opozīcijas sakaušanas ir atjaunota kārtība. Viņš solīja, ka dzīve veicīgi atgriezīsies vecajās sliedēs. Vairākus mēnešus ilgo protesta akciju laikā dzīvību zaudēja vairāk nekā 50 cilvēki.

Uzrunā televīzijā A. Vedžadživa solīja, ka turpināsies valdības izlīguma centieni, lai mazinātu politiskās plaisas starp valsts iedzīvotājiem. „Mēs visi dzīvojam vienā un tanī pašā mājā,” sacīja valdības vadītājs. „Tagad māja ir izdemolēta. Mums ir jāpalīdz viens otram. Mums ir jāatjauno sabojātā infrastruktūra un izpostītās ēkas, bet svarīgākais ir sadziedēt emocionālās brūces un atjaunot taizemiešu vienotību.”

Šī kopš protestu vardarbīgā uzliesmojuma bija pirmā uzruna, ko premjers sacījis.

Protestētāji šonedēļ Bangkokā tika izdzenāti ar varu pēc tam, kad valdība izsludināja komandantstundu. Pašlaik astoņi no viņiem atrodas apcietinājumā.

Daudzi no protestētājiem gan ir solījuši turpināt cīņu, lai panāktu, ka no amata atkāpjas pašreizējā valdība un tiek izsludinātas jaunas vēlēšanas.

Svarīgākais