Pavasaris klāt: Eiropas valstīs ieplūdis sezonai neraksturīgi silts gaiss

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © AFP/Scanpix

Trešdien Dānijā, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +12,9 grādiem, pārspēts janvāra nacionālais siltuma rekords, pavēstīja Dānijas Meteoroloģijas institūts.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta gada pirmajā mēnesī, bija +12,4 grādi 2005.gada 10.janvārī. Gan vecais, gan jaunais rekords reģistrēts valsts dienvidos.

Vēl augstāk - līdz +15 grādiem - termometra stabiņš pakāpies Nīderlandē un Vācijas rietumos. Vairākās Nīderlandes un Vācijas pilsētās trešdiena kļuvusi par siltāko janvāra dienu meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Rietumeiropā siltuma rekordi pārspēti arī iepriekšējās dienās, tajā skaitā pirmdien Spānijas austrumu piekrastē gaiss sasila līdz pat +27 grādiem.

Eiropas ziemeļrietumos ir liels un spēcīgs ciklons, gar tā dienvidu malu Centrāleiropā ieplūdis sezonai neraksturīgi silts gaiss no dienvidrietumiem.

Pasaulē

Sociālās saziņas vietnes "Telegram" dibinātājs Pāvels Durovs, kā zināms, 24.augustā tika aizturēts Francijā. Viņam izvirzītas apsūdzības saistībā ar smagu noziegumu izdarīšanu, izmantojot "Telegram", kā arī par platformas nesadarbošanos ar Francijas varasiestādēm.

Svarīgākais